Zoete speltpannenkoeken

Zoete speltpannenkoekenBenodigdheden voor 6 tot 10 stuks
•    250 gram volkoren speltmeel
•    500 ml rijst-kokosmelk (of kies een andere plantaardige melk)
•    Snuf kaneel
•    Kokosolie of olijfolie
•    2 bananen
•    Een handje vol rozijnen

Bereidingswijze
Doe het meel in een kom en voeg al kloppend met een garde de rijst-kokosmelk toe.
Klop tot het een glad beslag.
Voeg een snuf kaneel toe.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en giet een lepel beslag erin.
Bak op middelmatig vuur de ene kant van de pannenkoek bruin, de bovenkant zal dan gestold zijn.
Draai de pannenkoek om en bak de andere kant ook goudbruin.
Herhaal dit tot het beslag op is.
Serveer de pannenkoeken met plakjes banaan en de rozijnen.

Tip
•    Wil je de pannenkoeken warm houden tijdens het bakken van de rest? Doe een laagje heet water in een pan en zet daar een plat bord op waar je de pannenkoeken op kunt leggen.

Zoete speltpannenkoeken

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

4 Reacties op Zoete speltpannenkoeken

  1. Josita schreef:

    Dit ga ik ook eens proberen. Sinds wij als gezin suikervrij en e-nummervrij proberen te eten, hebben we een probleem bij de pannenkoeken. Geen stroop of (poeder)suiker meer. Misschien kan ik ze hiertoe overhalen!

    • Paulien schreef:

      Beste Josita,

      Pannenkoeken met stroop en zo, ik begrijp het, dat waren wij eerder ook gewend. Dit recept is ook lekker zoet! En eventueel kan je een beetje palmsuiker erover doen voor extra zoet.

      Eet smakelijk!

      Groetjes,
      Paulien

  2. Cindy schreef:

    Deze wil ik ook graag eens proberen. Kan je er eventueel een beetje ahornsiroop op doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *