Wortelstamppot met appel en ui

Wortelstamppot met appel en uiBenodigdheden voor 3 à 4 personen
•    1 kilo aardappels
•    600 gram wortels
•    1 grote ui
•    1 grote appel
•    20 gram verse peterselie
•    Een scheut rijstmelk of rijstroom (of andere plantaardige melk of room)
•    Peper naar smaak

Bereidingswijze
Schil de aardappels en was ze.
Was de wortels en snijd ze in stukken.
Doe de aardappels en wortels in één pan met water en breng het aan de kook.
Kook het voor ongeveer 15 minuten, prik even met een vork in je aardappels of ze gaar zijn.
Onder het koken pel en snijd je de ui in niet te kleine stukjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Was de peterselie en knip of snijd het grof.
Giet het water van de aardappels en wortels en voeg een scheut rijstmelk of rijstroom toe.
Stamp met een stamppotstamper de aardappels en wortels, maar maak het niet helemaal tot puree.
Voeg net zo veel rijstmelk of –room toe tot je merkt dat het goed aanvoelt.
Roer de ui, appel en peterselie erdoor en breng op smaak met peper.

Tips
•    Als je de ui liever even bakt kan dat natuurlijk;
•    In plaats van appel kan je ook gedroogd fruit zoals rozijnen of stukjes abrikoos toevoegen.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *