Wortelsoep

WortelsoepBenodigdheden voor ongeveer 8 tot 10 kommen soep
•    Een scheutje olijfolie of kokosolie
•    2 uien
•    6 tenen knoflook
•    1 kilo wortels
•    Een flink stuk verse gember
•    6 kruidenblokjes (peterselie, Natur Compagnie), je kunt ook bouillonblokjes gebruiken als je dat wilt
•    1,5 liter water
•    Een snufje chilipoeder
•    Zwarte peper naar smaak
•    200 ml kokosmelk

Bereidingswijze
•    Pel en snipper de uien.
•    Pel de tenen knoflook en snijd ze fijn.
•    Was de wortel en snijd in stukken.
•    Snijd de schil van de gember en snijd het fijn.
•    Verwarm een scheutje olie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook tot het begint te geuren.
•    Voeg de wortels en gember toe en bak even kort mee.
•    Doe de kruidenblokjes met het water in de pan en breng aan de kook.
•    Laat het water zachtjes pruttelen voor ongeveer 15 minuten tot de wortels gaar zijn.
•    Voeg dan chilipoeder, zwarte peper en kokosmelk toe en pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep.

Wortelsoep

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *