Vlinder-cupcakes

Vlinder-cupcakesBenodigdheden voor 12 cupcakes
•    175 gram boekweitmeel
•    15 gram wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    30 gram kokosrasp
•    75 gram kokosolie
•    75 gram ahornsiroop
•    200 ml rijstmelk

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zet op een bakplaat 12 cupcakevormpjes klaar.
Doe de boekweitmeel, wijnsteenzuur en kokosrasp in een kom en meng goed door elkaar.
Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg het samen met de ahornsiroop en rijstmelk bij het meelmengsel.
Roer alles met een lepel tot een egaal beslag.
Verdeel met twee lepels het beslag in de vormpjes.
Bak de cakejes in ongeveer 20 minuten gaar.
Laat ze afkoelen.
Snijd met een scherp mes vanaf een stukje van de buitenste rand in elke cupcake.
Snijd er zo een kegelvormig kapje uit.
Halveer het kapje.
Vul het gaatje met suikervrije jam.
Zet de stukjes cake omgedraaid met de ronde kanten tegen elkaar weer op het cakeje, zodat het een vlindertje wordt.
Geef de vlinders een lijfje door drie rozijntjes tussen de vleugeltjes te leggen.

Vlinder-cupcakes

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *