Venkel met quinoa

Benodigdheden voor 3 tot 4 personen
•    2 venkelknollen
•    Een scheut olijfolie
•    2 teentjes knoflook
•    1 rode ui
•    125 gram champignons
•    1 citroen
•    275 gram quinoa
•    700 ml water
•    2 theelepels gemalen koriander
•    2 eetlepels peterselie
•    1 eetlepel tijm
•    Een bakje verse bieslook

Bereidingswijze
Snijd de venkelknollen door de helft, snijd de helften nog een keer doormidden en snijd alle kwarten in hele dunne plakjes.
Pel de teentjes knoflook en snijd deze fijn.
Pel de rode ui en snipper deze.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de knoflook en ui voor 2 minuten.
Voeg dan de champignons en venkel toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil.
Pers daarna het sap uit de vrucht.
Doe de rasp, het sap, de quinoa, water, koriander, peterselie en tijm in de pan erbij en breng het geheel aan de kook.
Doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken, tot alle water is opgenomen door de quinoa.
Voeg eventueel onderwijl meer water toe, als de quinoa te snel droog en nog niet gaar is.
Was de bieslook en snijd het fijn, en voeg deze op het laatst bij de quinoa.

Tip
•    Dit gerecht is zowel warm als koud lekker.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

2 Reacties op Venkel met quinoa

  1. Annemiek schreef:

    Superlekker! De smaken zijn erg goed op elkaar afgestemd, heerlijk!

    • Paulien schreef:

      Dankje voor je reactie! Leuk dat je het zo heerlijk vindt smaken. Ik vind het zelf ook een geweldig receptje 🙂

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *