Vegan cheesecake met frambozenpuree

Vegan cheesecake met frambozenpureeBenodigdheden
Voor de bodem
•    175 gram speculaasjes (zelf gemaakt of gekocht)
•    50 ml agavesiroop
•    2 eetlepels kokosolie
•    Springvorm van 18 cm doorsnede

Voor de vulling
•    1 pakje à 400 gram silken tofu
•    75 gram palmsuiker
•    1 eetlepel amandelpasta
•    1 theelepel vanille extract
•    1 eetlepel aardappelmeel
•    2 eetlepels rijstmelk (of andere plantaardige melk)

Voor de frambozenpuree
•    250 gram frambozen
•    50 ml agavesiroop

Bereidingswijze
Voor de bodem
•    Verwarm de oven op 200 graden.
•    Bekleed de springvorm met bakpapier.
•    Doe de speculaasjes in een kom en stamp ze fijn met je hand / vork of doe ze in een vijzel.
•    Er mogen nog best stukjes in blijven zitten.
•    Doe de agavesiroop en de kokosolie bij de fijngemaakte speculaasjes en meng het goed.
•    Druk het mengsel in de springvorm tot het een mooie bodem is.

Vegan cheesecake bodem

Voor de vulling
•    Doe de silken tofu, palmsuiker, amandelpasta en vanille extract in de blender.
•    Doe de aardappelmeel en rijstmelk in een schaaltje en meng dit goed.
•    Doe het aardappelmeelmengsel in de blender erbij.
•    Meng alles tot het een mooi geheel is.
•    Giet het mengsel op de bodem in de springvorm.

Vegan cheesecake vulling

Voor de frambozenpuree
•    Was de frambozen.
•    Houd er een paar apart om later erbij te serveren.
•    Doe de frambozen en de agavesiroop in een pannetje en verwarm het al roerend.
•    Prak al verwarmend met een vorm of pollepel de frambozen fijn.
•    Als de puree pruttelt is het klaar.
•    Schep met een theelepel de frambozenpuree op de taart en draai een rondje in de vulling.
•    Schep wat extra op sommige plekken, zie ook de foto.
•    Houd een beetje puree over, zodat je dat kunt gebruiken om er later bij te serveren.

Vegan cheesecake frambozenpuree

•    Bak de taart in ongeveer 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.
•    Zet de taart, nadat hij wat is afgekoeld, in de koelkast om helemaal op te stijven.
•    Het enige wat je nu nog moet doen is… genieten! 🙂

Vegan cheesecake met frambozenpuree

Tips
•    Voor de bodem kan je ook andere koekjes kiezen;
•    Je kunt in plaats van frambozen bijvoorbeeld ook bramen of aardbeien gebruiken.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *