Vegan bourguignon

vegan bourguignonBenodigdheden (voor 4 tot 6 personen)
•    Olijfolie
•    2 rode uien
•    4 teentjes knoflook
•    250 gram wortel
•    70 gram tomatenpuree
•    4 eetlepels bloem
•    200 ml rode druivensap
•    300 ml water
•    3 kruidenblokjes (Natur Compagnie)
•    4 eetlepels tijm
•    600 gram paddenstoelen
•    Een blik linzen (à 400 gram)
•    Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
•    Pel de uien en snijd ze grof in halve ringen.
•    Pel de knoflook en snijd fijn.
•    Snijd de wortel in blokjes of plakken.
•    Snijd of scheur de paddenstoelen in kleinere stukken.
•    Verwarm in een braadpan een beetje olijfolie.
•    Bak de rode ui en knoflook een paar minuten.
•    Voeg de wortel toe en bak 5 minuten mee.
•    Doe de tomatenpuree en bloem in de pan erbij en bak dit al roerend kort.
•    Schenk het rode druivensap erbij en roer totdat het een gladde saus is.
•    Zet het vuur hoog en kook het al roerend een paar minuten.
•    Voeg het water, de kruidenblokjes en tijm toe en breng opnieuw aan de kook.
•    Laat dit 10 minuten zacht pruttelen, roer af en toe.
•    Bak ondertussen in een koekenpan in een beetje olijfolie de paddenstoelen.
•    Breng op smaak met zwarte peper.
•    Laat de linzen uitlekken in een vergiet.
•    Doe de paddenstoelen en linzen in de braadpan erbij en verwarm het geheel nog 5 minuten.

Tips
•    Serveer met bijvoorbeeld gekookte aardappelen, aardappelpuree, rijst of bulgur;
•    Voeg eventueel een vleesvervanger toe, zoals vegan runderreepjes.