Vegan bananenbrood zonder suiker

Vegan bananenbroodBenodigdheden
•    75 gram rozijnen
•    2 bananen
•    1 peer
•    250 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)
•    4 eetlepels chiazaad
•    4 eetlepels lijnzaad
•    125 gram volkoren speltmeel
•    125 gram boekweitmeel
•    2 theelepels wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    2 theelepels kaneel
•    Snuf zout
•    50 gram havermout
•    25 gram kokosbloesemsuiker (of palmsuiker)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een cakevorm in met olie of gebruik een siliconenvorm.
Doe de rozijnen in een schaaltje en giet er water op, zodat het een half uur kan weken.
Pel de bananen en prak ze met een vork in een schaal.
Schil de peer en prak hem bij de banaan fijn.
Doe de rijstmelk met het chiazaad en lijnzaad in de blender en mix tot het een egaal geheel is.
Voeg dit bij de geprakte banaan en peer.
Meng het volkoren speltmeel, boekweitmeel, wijnsteenzuur, kaneel, zout, havermout en kokosbloesemsuiker in een andere bak.
Doe het meelmengsel bij het bananenmengsel en meng het goed met een lepel.
Giet het water van de rozijnen en doe de rozijnen door het beslag.
Schep het beslag in de cakevorm en bak het geheel in ongeveer 55 minuten in de oven gaar.

Tips
•    Varieer gerust met dit recept. Voeg bijvoorbeeld een deel volkoren roggemeel toe in plaats van de volkoren spelt- of boekweitmeel. Of kies voor noten in plaats van rozijnen, of gebruik beiden;
•    Je kunt in plaats van 2 bananen en 1 peer ook kiezen voor 3 bananen. Gebruik dan iets meer rijstmelk, bijvoorbeeld 275 tot 300 ml;
•    Aan het einde van de baktijd kun je controleren of het bananenbrood gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als de prikker er droog uit komt is het gaar, neem je beslag mee aan de prikker dan moet het nog even verder garen.

Vegan bananenbrood

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

4 Reacties op Vegan bananenbrood zonder suiker

  1. Sonja schreef:

    Het staat in de oven, ben benieuwd!

  2. Sonja schreef:

    Het is heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *