Tuinbonenschotel

TuinbonenschotelBenodigdheden voor 3 personen
•    2 kilo verse tuinbonen (gewicht inclusief peulen)
•    Een bakje groentereepjes (vleesvervanger)
•    1 ui
•    1 rode paprika
•    1 eetlepel olijfolie
•    5 eetlepels mosterd-dillesaus (Bionova)
•    200 gram zilvervliesrijst

Bereidingswijze
Dop de tuinbonen.
Pel en snipper de ui.
Was paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
Kook de tuinbonen in een laagje water bijna gaar in 5 tot 10 minuten.
Verwarm de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de groentereepjes een paar minuten.
Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 minuten onder af en toe omscheppen.
Giet de tuinbonen af en doe ze bij de het mengsel in de wok.
Voeg de mosterd-dillesaus toe en warm het geheel goed door.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.
Eet smakelijk!

Tips
•    In plaats van groentereepjes kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld groenteballetjes of falafel, of je kunt de vleesvervanger weglaten;
•    In plaats van tuinbonen kan je ook kiezen voor verse capucijners;
•    In plaats van rijst kan je bijvoorbeeld ook boekweitkorrels nemen.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *