Sushi (vegan)

Zelf vegan sushi makenBenodigdheden
(voor ± 26 stuks maki (3 verschillende soorten) en 3 stuks temaki
•    7 zeewiervellen (nori)
•    500 gram sushirijst
•    5 eetlepels rijstazijn
•    1 eetlepel zwart sesamzaad
•    1 eetlepel wit sesamzaad
•    3 eetlepels mayonaise
•    Zwarte peper naar smaak
•    Een halve komkommer
•    Een halve rode paprika
•    1 avocado
•    1 lente-ui
•    Een plak gemarineerde tofu
•    Een plukje kiemen

Bereidingswijze
•    Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
•    Doe de rijst in een bak van bijvoorbeeld bamboe of plastic.
•    Roer de rijstazijn door de rijst.
•    Laat de rijst afkoelen.
•    Schep ongeveer een derde van de rijst in een aparte schaal en roer er het zwart sesamzaad door.

•    Rooster in een droge koekenpan het wit sesamzaad goudbruin en laat afkoelen op een bordje.

•    Doe de mayonaise in een schaaltje, voeg de peper toe en meng dit goed.

•    Was de komkommer en de paprika en snijd in repen van ongeveer een centimeter doorsnede.
•    Haal de schil van de avocado, verwijder de pit en snijd in repen van ongeveer een centimeter doorsnede.
•    Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
•    Snijd de tofu in repen van ongeveer een centimeter doorsnede.
•    Leg het plukje kiemen klaar.

•    Leg twee norivellen klaar met droge handen.
•    Verdeel met natte handen een laagje rijst (zonder sesamzaad) over de nori.
•    Smeer in het midden een streep mayonaise.
•    Leg in het midden komkommer en paprika.
•    Rol de nori met droge handen op en plak het randje dicht met een beetje water.

Zelf vegan sushi maken

•    Leg weer twee norivellen klaar.
•    Verdeel een laagje rijst met zwart sesamzaad er overheen.
•    Leg in het midden komkommer, avocado en lente-ui.
•    Rol de nori op en plak het randje dicht met een beetje water.

Zelf vegan sushi maken

•    Dan de volgende twee norivellen.
•    Verdeel rijst er overheen.
•    Leg in het midden gemarineerde tofu en kiemen.
•    Rol de nori op en plak het randje weer dicht met een beetje water.

Zelf vegan sushi maken

•    Snijd de rollen met een scherp mes in stukjes.
•    Het kan in zes of acht stukjes per rol, wat je wilt.

•    Knip het laatste norivel in drieën.
•    Bedek de helft van elk gedeelte met rijst.
•    Leg een reepje tofu en een reepje avocado diagonaal op de rijst.
•    Verdeel een paar ringetjes lente-ui en een theelepel mayonaise erop.
•    Rol de nori dicht over de vulling.
•    Plak het randje dicht met een beetje water.

Zelf vegan sushi maken

•    Dek de sushi af en zet het in de koelkast.
•    Haal het een half uur voordat je het serveert uit de koelkast.
•    Strooi hier en daar wat sesamzaad erover.
•    Serveer met bijvoorbeeld tamari, ingelegde gember en / of wasabi.

•    Geniet van je sushi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *