Stoofschotel met koolrabi en aardappel

Stoofschotel met koolrabi en aardappelBenodigdheden
•    2 uien
•    500 / 600 gram koolrabi
•    500 / 600 gram aardappels
•    Een scheut olijfolie
•    500 gram tomatenblokjes (biologisch)
•    200 ml water
•    2 kruidenblokjes (peterselie, merk: Natur Copagnie)
•    1 eetlepel kurkuma
•    1 eetlepel koriander
•    400 gram kikkererwten
•    50 gram rozijnen

Bereidingswijze
Pel en snipper de uien.
Schol de koolrabi en snijd in blokjes.
Schil de aardappels en snijd ik blokjes.
Verwarm in een braadpan een scheut olijfolie.
Bak de ui in een paar minuten glazig.
Voeg de blokjes koolrabi en aardappel toe en bak nog een paar minuten terwijl je het telkens omschept.
Kook 200 ml water en los de kruidenblokjes er in op tot je bouillon hebt.
Voeg de bouillon en tomatenblokjes bij de groenten.
Breng aan de kook en zet het vuur daarna laag.
Laat het ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen tot de koolrabi en aardappels bijna gaar zijn.
Doe dan de kurkuma, koriander, kikkererwten en rozijnen erbij en laat het nog 5 minuten doorwarmen.

Tips
•    Vervang de aardappels eens voor zoete aardappels;
•    Je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken, of extra’s toevoegen.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *