Stoofpotje met kool en ui

Stoofpotje met kool en uiBenodigdheden voor 3 à 4 personen
•    3 uien
•    3 teentjes knoflook
•    Een halve witte kool
•    Een scheutje kokosolie of olijfolie
•    4 theelepels palmsuiker of ahornsiroop
•    4 eetlepels tamari
•    2 theelepels sambal oelek
•    1 theelepel komijn
•    Peper naar smaak

Bereidingswijze
•    Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
•    Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
•    Snijd de witte kool in reepjes.
•    Verwarm in een braadpan een scheutje kokosolie of olijfolie.
•    Bak de ui en knoflook een paar minuten.
•    Doe de kool erbij en bak het nog voor een minuten.
•    Doe palmsuiker of ahornsiroop, de tamari, sambal oelek, komijn en peper erbij.
•    Voeg een scheutje water toe zodat de bodem van de pan net bedekt is.
•    Stoof alles in ongeveer 15 minuten gaar of tot het water verdampt is.

Tips
•    Voeg niet te veel water in één keer toe. Je kunt beter telkens een klein scheutje doen, dan dat je aan het begin te veel gebruikt en het niet verdampt in 15 minuten;
•    Serveer met rijst, een vega burger en/of rauwkost.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *