Stamppot koolraap

Stamppot koolraapBenodigdheden voor ongeveer 3 personen
•    1 kilo aardappels
•    500 gram koolraap
•    Scheutje olijfolie
•    Een bakje vegetarisch gehakt
•    Twee teentjes knoflook
•    Een stukje gember (of gemberpoeder)
•    200 tot 250 ml rijstmelk
•    Nootmuskaat naar smaak
•    Zwarte peper naar smaak
•    Een hand verse bieslook

Bereidingswijze
Schil de aardappels en doe ze in een grote pan.
Schil de koolraap, snijd in blokken en doe ze bij de aardappels in de pan.
Breng aan de kook en zet het vuur zacht.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan en bak de vegetarische gehakt samen met de knoflook en gember.
Giet het water van de aardappels en koolraap als deze gaar zijn.
Stamp ze met de rijstmelk, nootmuskaat en peper tot een grove stamppot.
Roer de vegetarische gehakt erdoorheen.
Knip de bieslook erboven en roer dit er ook doorheen.
Eet smakelijk!

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *