Springrolls met saus

SpringrollsBenodigdheden
Voor ongeveer 12 springrolls
•    2 wortels
•    1/3 komkommer
•    3 radijsjes
•    1/3 paprika
•    1 bosuitje
•    1 bakje vegan kipstuckjes van de Vegetarische Slager
•    Rijstvellen

Voor de saus
•    3 eetlepels pindakaas
•    2 eetlepels tamari (of eventueel andere sojasaus)
•    2 eetlepels rijstmelk (of andere plantaardige melk)
•    1 eetlepel agavesiroop of ahornsiroop

Bereidingswijze
Voor de springrolls
•    Was de wortels en rasp ze.
•    Was de schil van de komkommer en snijd in hele dunne plakjes.
•    Was de radijsjes en snijd ze in hele dunne plakjes.
•    Was de paprika en snijd in dunne reepjes.
•    Was het bosuitje en snijd in dunne ringetjes.
•    Snijd de vegan kipstuckjes in reepjes.

Springrolls

•    Vul een diep bord of schaal met heet water.
•    Houd een rijstvel in het water voor 20 tot 30 seconden.
•    Leg het rijstvel op een snijplank.

Springrolls

•    Leg van alle ingrediënten een beetje in het midden van het rijstvel.
•    Vouw de zijkanten dubbel over de inhoud.

Springrolls

•    Rol vervolgens van boven naar beneden het rijstvel op tot een springroll.
•    Herhaal dit totdat je ingrediënten op zijn.

Voor de saus
•    Doe de pindakaas, tamari, rijstmelk en agavesiroop in een schaaltje en roer tot een sausje.

Springrolls

Tenslotte
•    Serveer de springrolls op een schaal of bord, met de saus erbij en geniet!

Springrolls

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *