Benodigdheden voor 3 tot 4 personen
• 200 gram sperziebonen
• 1 rode ui
• 3 tomaten
• 3/4 komkommer
• 2 eetlepels olijfolie extra vierge
• 1 theelepel mosterd
• Peper naar smaak
Bereidingswijze
Haal de punten van de sperziebonen en was ze.
Kook de bonen in 15 minuten beetgaar.
Spoed daarna af met koud water.
Haal de schil van de rode ui en snijd de ui in dunne halve ringen.
Was de tomaten en snijd in blokjes.
Was de schil van de komkommer en snijd in blokjes.
Doe de sperziebonen, rode ui, tomaten en komkommer bij elkaar in een schaal.
Meng de olijfolie, mosterd en peper tot een dressing en sprenkel het over de salade.
Tip
• Ook lekker als avondeten met bijvoorbeeld wat gebakken aardappeltjes erbij. Of eet het als warme maaltijd met rijst.
De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.
Deze salade is werkelijk genieten, ik heb het de eerste keer gemaakt op Paasmaandag.
Toen de tweede ronde BBQ begon was de schaal leeg, gelukkig had ik nog andere groentjes voorzien.
En vandaag staat er terug sperziebonensalade op het menu!
Wauw, dat klinkt geweldig! Heerlijk zeg. Geniet ervan! En dank voor je berichtje, altijd fijn.
Groetjes,
Paulien