Speculaas-perentaartjes

Speculaas-perentaartjesBenodigdheden voor 6 kleine taartjes
•    200 gram volkoren speltmeel
•    1 theelepel wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    50 gram kokosbloesemsuiker (of palmsuiker)
•    1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
•    100 gram kokosolie
•    1 kleine peer
•    2 eetlepels amandelschaafsel

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet zes kleine taartvormpjes in of gebruik siliconen vormpjes.
Schil de peer, haal het klokhuis eruit en snijd het in dunne plakjes.
Doe het volkoren speltmeel, de wijnsteenzuur, kokosbloesemsuiker en koek- en speculaaskruiden in een kom en meng het.
Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur en doe dit bij het meelmengsel.
Meng en kneed het tot een egaal deeg.
Verdeel het deeg in acht porties en bekleed met zes porties de kleine vormpjes.
Maak een klein opstaand randje in elk vormpje.
Vul de vormpjes met een laagje peer en druk de peer een beetje aan.
Pak het laatste twee porties deeg en verdeel elke portie in drieen, zodat je zes kleine porties hebt.
Verkruimel dit deeg tussen je vingers over de taartjes.
Verdeel het amandelschaafsel erover heen.
Bak de taartjes in de oven voor 20 tot 25 minuten.
Laat buiten de oven iets afkoelen, het deeg wordt dan nog wat harder, en dan…
Genieten van deze overheerlijke Sinterklaastaartjes!

Speculaas-perentaartjes

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

18 Reacties op Speculaas-perentaartjes

  1. geertrude schreef:

    Dit is echt een geweldig recept Paulien! Nog lekkerder dan kruidnootjes bij de bakker, echt we hebben gesmuld!!

    .liefs,
    Geertrude

  2. Betty schreef:

    Vurrukkulluk !!!

  3. Margriet schreef:

    Inderdaad érg lekker! Ik ga vandaag proberen er een grotere taart van te bakken. Ik hoop dat hij stevig genoeg wordt, want de kleine taartjes vielen wel snel uit elkaar. Misschien wat meer deeg maken..
    Bedankt voor het recept in ieder geval!

    • Paulien schreef:

      Hoi Margriet,

      Wat leuk dat je een grotere taart ervan gaat maken, ik ben erg benieuwd hoe dat lukt. Laat het me gerust weten / zien!

      Groetjes,
      Paulien

      • Margriet schreef:

        Gelukt hoor! Ik heb 2,5 keer de ingrediënten gebruikt, en een aardig dikke bodem en zijkant gemaakt om hem stevig te houden. Ik heb een foto, maar weet niet of en hoe ik die kan plaatsen. Is verder niet zo spectaculair… gewoon zo’n taartje maar dan in het groot 🙂
        Morgen gaan we hem met de visite opeten… mmm!

        • Paulien schreef:

          Klinkt goed zeg! Misschien ga ik je voorbeeld nog wel een keer volgen 🙂 Een foto in een reactie plaatsen kan niet geloof ik, maar mailen mag als je dat leuk vindt: paulienvisscher at gmail punt com. Eet smakelijk morgen!

          Groetjes,
          Paulien

  4. Ludy schreef:

    Ingrediënten ook verdubbeld en vanmiddag gemaakt. Heerlijk! Gewoon een muffinvorm gebruikt met papieren vormpjes erin.

  5. Marieke schreef:

    Ze staan hier in de oven!

  6. Ineke schreef:

    Ze zitten in de oven!

  7. Simone schreef:

    Alvast 3 gemaakt om uit te proberen voor 5 dec… en ze zijn heerlijk geworden. De perenvulling is heerlijk zacht en zoet. Mijn amandelschaafsel was alleen een beetje aangebrand, dus de volgende keer doe ik het iets minder warm. Dank voor het recept!

  8. Mirjam schreef:

    Hallo Pauline,

    Ziet er goed uit en wil ze gaan proberen! Welke soort kokosolie gebruik je bij dit recept? Geurloos? Of gewone kokosolie.

    Groet, Mirjam

    • Paulien schreef:

      Hoi Mirjam,

      Leuk dat je ze wilt proberen! Ik kies zelf altijd voor kokosolie extra vierge, ik houd van de geur en de smaak, en deze kokosolie is het minst bewerkt.

      Veel bakplezier!

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *