Samosa’s

Samosa'sBenodigdheden voor 40 stuks
•    1 rode ui
•    2 teentjes knoflook
•    1 aardappel
•    1 wortel
•    1 rode paprika
•    2 stengels lente-ui
•    3 theelepels kerrie
•    3 theelepels gemberpoeder (of rasp een stukje verse gember)
•    1 theelepel koriander
•    Een flinke snuf chilipoeder
•    Een scheutje olijfolie
•    20 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze
Pel en snipper de rode ui.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze heel fijn.
Schil de aardappel en snijd in hele fijne blokjes.
Was of schrap de wortel en snijd in hele fijne blokjes.
Was de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snijd in hele fijne blokjes.
Was de lente-ui en snijd in dunne ringetjes.
Verwarm in een wok een scheutje olijfolie.
Bak de ui en knoflook voor een paar minuten.
Voeg dan blokjes aardappel, wortel en paprika toe en bak voor ongeveer 5 minuten.
Doe de lente-ui en kruiden erbij en roer door.
Verwarm de oven op 220 graden.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg op je aanrecht en snijd ze diagonaal door de helft.
Verdeel het groentemengsel op de bladerdeeg.
Vouw de diagonaal doorgesneden plakjes deeg dubbel tot een driehoekje.
Gebruik een vork om de zijkanten dicht te maken, functioneel en je hebt direct leuke randjes.
Bestrijk de samosa’s eventueel met een beetje water voor een glanzend effect na het bakken.
Leg de samosa’s op de twee bakplaten en bak ze na elkaar in de oven voor ongeveer 20 minuten per bakplaat, of tot je ziet dat het deeg mooi gerezen en bruin is.

Tips
•    Voor een pittiger variant kan je chilipepers fijnsnijden en toevoegen;
•    Voor samosa’s die milder van smaak zijn kan je de chilipoeder weglaten;
•    Kies gerust voor andere groenten, zoals courgette, bleekselderij, prei, etc.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

4 Reacties op Samosa’s

  1. Evelien schreef:

    Paulien, kan je Samosa’s ook koud eten? of is warm gewoon lekkerder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *