Rogge-rozijnenkoek

Rogge-rozijnenkoekBenodigdheden
40 gram rozijnen
125 gram volkoren roggemeel
1 theelepel wijnsteenzuur (bakpoeder)
2 theelepels kaneel
2 theelepels koekkruiden
150 ml rijstmelk
2 eetlepels gebroken lijnzaad
1 banaan
2 eetlepels ahornsiroop

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
Doe de rozijnen in een schaaltje en giet er water over.
Doe de volkoren roggemeel, wijnsteenzuur, kaneel en koekkruiden in een kom en meng het.
Giet de rijstmelk in de blender en voeg het gebroken lijnzaad toe.
Haal de schil van de banaan en doe deze in stukken in de blender erbij.
Voeg ook de ahornsiroop toe en mix alles goed.
Doe het rijstmelkmengsel bij het meelmengsel in de kom en roer het met een lepel goed door elkaar.
Giet het water van de rozijnen en roer de rozijnen door het deeg.
Schep het kleverige deeg op de bakplaat en maak er een rechthoek van ongeveer 22 x 18 cm van.
Bak je rogge-rozijnenkoek in 30 tot 35 minuten gaar.

Rogge-rozijnenkoek     Rogge-rozijnenkoek

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

2 Reacties op Rogge-rozijnenkoek

  1. Marijke schreef:

    Hallo Pauline, wat ik mij afvroeg: kun je dit invriezen? Groetjes, Marijke

    • Paulien schreef:

      Hi Marijke,

      Dat heb ik nog niet geprobeerd. Het zal wel kunnen, maar hoe het smaakt als je het weer ontdooit weet ik dus niet. Als jij het gaat proberen, mag je het me wel laten weten! 😉

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *