Rode pesto met hennep

Rode pesto met hennepBenodigdheden
•    100 gram zongedroogde tomaten
•    15 gram verse basilicum
•    15 gram gepeld hennepzaad
•    1 teentje knoflook
•    10 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze
Was de basilicum, schud deze droog en knip het boven een schaal klein.
Pel de knoflook en pers deze boven de schaal.
Doe de zongedroogde tomaten en het hennepzaad erbij.
Pureer een tijd met de staafmixer totdat het een mengsel aan het worden is.
Voeg dan een aantal lepels olijfolie toe en pureer verder.
Voeg net zo lang olijfolie toe tot het een smeerbaar mengsel is wat je lekker vindt.

Tips
•    Lekker in een salade of soep, op een cracker, in een pastagerecht, etc.;
•    Verse pesto blijft in een afgesloten potje / bakje in de koelkast een paar dagen goed.

Blog 33, rode pesto 2 (2)     Blog 33, rode pesto 1 (2)

Steekwoorden: vegetarisch, veganistisch, recepten, pesto, suikervrij, glutenvrij, zuivelvrij

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *