Rode bietensalade

Benodigdheden
•    500 gram rode bieten
•    1 stronkje witlof
•    1 rode ui
•    1 sinaasappel
•    Een stuk of 10 olijven
•    5 eetlepels olijfolie
•    2 eetlepels witte wijnazijn
•    Peper naar smaak

Bereidingswijze
Was de rode bieten en doe ze in een pan met ruim water.
Breng het water aan de kook en laat de rode bieten, afhankelijk van de grootte, 45 tot 60 minuten koken tot ze gaar zijn.
Giet het water af, laat de bieten even iets afkoelen en stroop dan met je handen de schil onder de stromende kraan eraf.
Snijd in blokjes en laat verder afkoelen in een schaal.
Snijd de witlof in smalle reepjes en was het.
Pel de rode ui en snijd in kwart ringen, heel dun.
Pel de sinaasappel en snijd de parten in drieën.
Halveer de olijven.
Doe de witlof, rode ui, sinaasappel en olijven bij de blokjes rode biet en meng het.
Doe de olijfolie, witte wijnazijn en peper in een klein schaaltje en klopt het tot een dressing.
Sprenkel de dressing over de salade.

Tips
•    Lekker met een handje walnoten erover;
•    Bij weinig tijd kan je deze salade uitstekend op een eerder moment voorbereiden. Was, kook en snijd alle ingrediënten en bewaar ze in aparte bakjes in de koelkast. Voeg alles bij elkaar op het moment dat je de maaltijd wilt gebruiken.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *