Risotto met raapstelen

Risotto met raapstelenBenodigdheden voor 3 personen
•    1 ui
•    3 teentjes knoflook
•    150 gram risottorijst
•    500 gram raapstelen
•    Een scheut olijfolie
•    2 kruidenblokjes (peterselie, Natur Compagnie)
•    400 – 500 ml water
•    Peper naar smaak
•    Een klein blokje geitenkaas

Bereidingswijze
Pel de ui en snipper hem fijn.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze heel fijn.
Haal de wortels van de raapstelen en was de raapstelen goed.
Snijd de raapstelen in kleinere stukken.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook een paar minuten op zacht vuur.
Doe de risottorijst erbij en bak het even kort mee.
Voeg dan de raapstelen en toe en bak het terwijl je het telkens omschept.
Kook ondertussen het water in een andere pan en voeg de kruidenblokjes toe.
Roer tot de blokjes zijn opgelost en je een bouillon hebt.
Als de raapstelen geslonken zijn voeg je een scheutje bouillon toe en breng dit aan de kook terwijl je af en toe roert.
Als de risottorijst het scheutje bouillon heeft opgenomen voeg je een nieuw scheutje bouillon toe.
Dit herhaal je tot de bouillon op is en de risottorijst gaar is.
Breng op smaak met peper.
Rasp er een klein beetje geitenkaas over.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *