Rabarbercake

RabarbercakeBenodigdheden
•    175 gram boekweitmeel
•    15 gram wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    75 ml kokosolie
•    75 ml ahornsiroop
•    200 ml rijstmelk
•    1 stengel rabarber

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zet een kleine cakevorm klaar en vet deze zo nodig in met bijvoorbeeld kokosolie of olijfolie.
Meng de boekweitmeel en wijnsteenzuur in een schaal.
Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de ahornsiroop en rijstmelk toe aan het meelmengsel.
Roer alles met een lepel goed door elkaar.
Was de stengel rabarber en snijd hem aan kleine stukjes.
Doe de rabarber bij het beslag en roer door.
Giet het mengsel in de cakevorm.
Zet het in de oven en bak het in ongeveer 40 minuten gaar.

Rabarbercake

Tip
•    Controleer aan het einde van de baktijd of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit is je cake klaar. Neem je beslag mee, bak dan nog een paar minuten extra.

Rabarbercake

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *