Rabarber-appelcompote

Rabarber-appelcompoteBenodigdheden
•    3 tot 4 stengels rabarber
•    2 appels (Granny Smith)
•    2 tot 3 theelepels kaneelpoeder
•    Optioneel: palmsuiker (bijvoorbeeld 25 gram) of ahornsiroop (bijvoorbeeld 2 tot 3 eetlepels) om te zoeten

Bereidingswijze
Was de stengels rabarber en verwijder de harde boven- en onderkanten.
Snijd de stengels in reepjes.
Was de appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd de appels in blokjes.
Doe de rabarber en appel in een pan.
Voeg eventueel een heel klein scheutje water toe, maar meestal is het water wat aan de rabarber en de appels hangt van het wassen en het vocht wat eruit gaat komen voldoende.
Zet de pan op laag vuur en verwarm zo de rabarber en appel onder af en toe roeren.
Roer zodra alles uit elkaar gaat vallen wat vaker, zodat het niet aanbakt.
Laat het net zo lang pruttelen totdat je een dikke compote hebt.
Doe de kaneel erbij en roer goed door.
Voeg eventueel palmsuiker of ahornsiroop toe en meng het goed.

Tips
•    In plaats van Granny Smith appels die een beetje zuur zijn kan je ook zoete appels kiezen;
•    Voeg in plaats van kaneel eens een beetje vanilleextract toe.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *