Raapjessoep

RaapjessoepBenodigdheden
•    1 grote ui
•    4 theelepels kerriepoeder
•    500 gram raapjes
•    400 gram aardappels
•    250 gram wortels
•    3 kruidenblokjes (ik gebruik peterselieblokjes van Natur Compagnie)
•    1,5 liter water
•    Peper naar smaak
•    Een scheutje olijfolie

Bereidingswijze
Haal de schil van de ui en snipper hem fijn.
Schil de raapjes en aardappels, was de wortels en snijd alles in blokjes.
Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan, en doe de ui en kerriepoeder in de pan.
Bak de ui een paar minuten en schep het af en toe om.
Voeg de raapjes, aardappels en wortels toe en bak het ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan, onder af en toe omscheppen.
Giet het water erbij, doe de kruidenblokjes erbij, en laat het geheel ongeveer 15 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak peper toe.

Tips
•    Je kunt prima iets wisselen met de hoeveelheden groenten. Heb je net iets meer of minder raapjes of wortels, dat geeft niet. Natuurlijk kan de smaak wat veranderen, maar probeer het gerust uit;
•    Wil je een romige soep? Voeg dan een beetje plantaardige room toe na het pureren en verwarm dit nog even mee.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *