Quinoa met kikkererwten, bleekselderij en tomaat

Quinoa met kikkererwtenBenodigdheden
•    275 gram quinoa
•    Een blikje kikkererwten (410 gram)
•    4 stengels bleekselderij
•    3 tomaten
•    3 eetlepels olijfolie extra vierge
•    2 theelepels mosterd
•    Peper naar smaak

Bereidingswijze
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze af met koud water.
Was de bleekselderij en snijd ze in de lengte in dunne stengels.
Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Was de tomaten en snijd in blokjes.
Doe de kikkererwten, bleekselderij en tomaat bij de quinoa en meng het door elkaar.
Meng de olijfolie, mosterd en peper in een kommetje en giet dit over de quinoa.

Tips
•    Varieer gerust met de ingrediënten. Heb je geen bleekselderij in huis, maar wel komkommer? Gebruik dat dan. Etc.;
•    Dit gerecht is prima een paar dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt er dus eenvoudig wat meer van maken, zodat je voor twee dagen je lunch klaar hebt.

Quinoa met kikkererwten

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *