Pompoensoep

PompoensoepBenodigdheden
•    Een scheutje olijfolie
•    1 grote ui
•    2 teentjes knoflook
•    2 cm verse gember
•    1 rode peper (of minder als je niet van pittig houdt)
•    Ongeveer 1.250 gram pompoen
•    Ongeveer 500 gram aardappels
•    1,5 liter water
•    3 kruidenblokjes (Natur Compagnie)
•    Een handje verse tijm
•    Een handje verse basilicum
•    Peper naar smaak

Bereidingswijze
•    Pel en snipper de ui.
•    Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
•    Haal de schil van de gember en snijd het fijn.
•    Was de rode peper, snijd hem doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd de peper heel fijn.
•    Snijd de pompoen door de helft of in kwarten en verwijder de pitten en draden.
•    Snijd dan de pompoen in blokjes.
•    Schil de aardappels en snijd in blokjes.
•    Verwarm in een grote soeppan een scheutje olijfolie.
•    Bak de ui, knoflook, gember en rode peper een paar minuten op zacht vuur.
•    Voeg de blokjes pompoen en aardappel toe en bak onder af en toe omscheppen nog een paar minuten.
•    Voeg het water en de kruidenblokjes toe, breng het aan de kook en zet het vuur dan zacht.
•    Laat alles in 15 tot 20 minuten gaar worden.
•    Was de tijm en basilicum en voeg het toe aan de soep.
•    Pureer de soep met een staafmixer.
•    Breng op smaak met peper.
•    Eet smakelijk!

Pompoensoep

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *