Pizza à la Paulien

Pizza à la PaulienBenodigdheden voor een bakplaat
Voor de bodem
•    250 gram boekweitmeel
•    150 gram kikkererwtenmeel
•    2 theelepels wijnsteenzuurbakpoeder
•    200 ml water
•    75 ml olijfolie + nog een beetje

Voor de saus
•    1 blik (400 gram) tomatenblokjes
•    1 blikje (70 gram) tomatenpuree
•    1 kleine rode ui
•    1 teentje knoflook
•    2 theelepels gedroogde kruiden zoals basilicum of oregano

Voor het beleg
•    Ongeveer 200 gram courgette
•    1 oranje paprika (of andere kleur)
•    Ongeveer 20 olijven
•    Twee handjes rucola

Bereidingswijze
Voor de bodem
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet de bakplaat in met een beetje olijfolie en bekleed hem dan met bakpapier.
Meng in een kom de boekweitmeel, kikkererwtenmeel en wijnsteenzuurbakpoeder.
Voeg het water en de olijfolie toe en meng het geheel tot een soepel deeg.
Laat het deeg kort rusten en kneed het nog eens door.
Laat het nog even rusten en kneed het voor de laatste keer door.
Bekleed de bakplaat met het deeg en maak een opstaand randje.
Smeer het deeg met een kwastje in met een beetje olijfolie.
Bak de bodem 10 minuten in de oven.

Voor de saus
Doe de tomatenblokjes en de tomatenpuree in de blender.
Pel de ui en knoflook, snijd ze in iets kleinere stukken en voeg ze toe.
Doe de kruiden in de blender erbij.
Mix het geheel tot het een gladde saus is.

Voor het beleg
Was de courgette en snijd hem in dunne plakjes.
Was de paprika en snijd hem in dunne reepjes.
Halveer de olijven.
Haal de bodem na het bakken uit de oven.
Giet de saus op de bodem en smeer het mooi uit.
Bedek met de courgette, paprika en olijven en bak de pizza nog 15 minuten in de oven.
Haal de pizza uit de oven en verdeel de rucola erover.
Eet smakelijk!

Tips
•    Varieer met het pizzabeleg zoals je wilt. Champignons, aubergine, tomaat, asperges, artisjokken, ananas, kies wat je lekker vindt;
•    De saus kan je prima van te voren maken als je dan meer tijd hebt.

Pizza à la Paulien - bakplaat (2)

Steekwoorden: recepten, vegetarisch, veganistisch, pizza, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij, gistvrij

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

2 Reacties op Pizza à la Paulien

  1. Evelien schreef:

    Ha Paulien,

    Ik wil deze morgen gaan uit proberen. Alleen vroeg ik mij af hoe lang je het deeg ongeveer laat rusten? En moet het dan ook op een warme plek of maakt dat niet uit?

    Evelien

    • Paulien schreef:

      Hoi Evelien,

      Oeh, dat gaat lekker worden! Ik hoop tenminste jullie de smaken net zo heerlijk vinden als dat wij dat vinden 🙂 Ik laat het deeg kort rusten, en inderdaad is een warme plek prima. Succes en genietse!

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *