Pindasoep

PindasoepBenodigdheden voor 3 à 4 personen
•    1 ui (of 2 kleine uien)
•    2 teentjes knoflook
•    4 aardappels
•    1 eetlepel kokosolie of olijfolie
•    400 gram gesneden prei
•    1 liter water
•    4 kruidenblokjes (Natur Compagnie) (of bouillonblokjes)
•    150 gram pindakaas
•    4 eetlepels tamari
•    2 theelepels sambal brandal
•    Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
•    Pel en snipper de ui.
•    Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
•    Schil de aardappels, was ze en snijd ze in kleine blokjes.
•    Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook voor een paar minuten.
•    Doe de prei in de pan erbij en bak het een paar minuten met de ui en knoflook mee.
•    Doe het water en de kruidenblokjes in de pan, voeg de aardappelblokjes erbij en breng het aan de kook.
•    Laat de soep ongeveer 10 minuten koken, check even of de aardappelblokjes gaar zijn.
•    Roer dan de pindakaas, tamari en sambal brandal door de soep.
•    Warm de soep nog even goed door, voeg zwarte peper naar smaak toe, en je maaltijd is klaar!

Tips
•    Vervang een gedeelte van de prei voor taugé;
•    Hak wat pinda’s en roer die door de soep voor een extra bite;
•    Je kunt ook Kipstuckjes van de Vegetarische Slager in stukjes snijden en erdoor doen;
•    Het is lekker om deze soep te serveren met gebakken uitjes.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.