Pindakaaskoekjes

PindakaaskoekjesBenodigdheden voor 25 tot 30 koeken
•    250 gram volkoren speltmeel
•    1 theelepel wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    1 banaan
•    250 gram pindakaas (zonder suiker)
•    75 gram ahornsiroop
•    100 ml kokos-rijstdrink (of rijstmelk of andere plantaardige melk)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Meng de volkoren speltmeel en de wijnsteenzuur in een kom.
Prak de banaan in een schaal fijn.
Doe daar de pindakaas, ahornsiroop en kokos-rijstdrink bij en meng alles met een vork tot een egaal geheel.
Doe het pindakaasmengsel bij het meelmengsel en kneed dit met de hand tot een lekker deeg.
Maak balletjes en druk deze plat op je bakplaten.
Doe de eerste bakplaat in de oven en bak deze koekjes in ongeveer 20 minuten gaar.
Herhaal dit met de tweede bakplaat met koekjes.
Laat de koekjes even afkoelen en hard worden buiten de oven.

Tips
•    Je kunt ook pindakaas met stukjes gebruiken, of zelf wat ongezouten pinda’s fijn hakken en toevoegen;
•    In plaats van ahornsiroop kun je ook agavesiroop gebruiken.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *