Pindakaaskoekjes met cacaonibs en cranberries

PindakaaskoekjesBenodigdheden (voor ongeveer 16 koekjes)
•    175 gram pindakaas
•    120 gram palmsuiker
•    60 ml plantaardige melk
•    1 theelepel vanille-extract
•    120 gram boekweitmeel
•    1 theelepel wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    Een vleugje zout
•    2 eetlepels cacaonibs
•    Een handje cranberries

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 175 graden.
•    Bekleed een bakblik met bakpapier.
•    Doe in een kom de pindakaas, palmsuiker, plantaardige melk en vanille-extract.
•    Meng dit met een lepel tot een egaal mengsel.
•    Doe in een andere kom boekweitmeel, wijnsteenzuur, zout, cacaonibs en cranberries en meng dit.
•    Doe het meelmengsel bij het pindakaasmengsel en kneed het tot een deeg.
•    Vorm met je handen balletjes van het deeg, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
•    Maak de pindakaaskoekjes met een vork mooi plat.
•    Bak de koekjes ongeveer 12 tot 15 minuten gaar.
•    Laat de koekjes buiten de oven afkoelen en hard worden.

Tips
•    Heb je geen cacaonibs in huis? Hak een stukje chocoladereep aan kleine stukjes en gebruik dit;
•    In plaats van cranberries kan je ook rozijnen gebruiken;
•    Met de vulling kan je volop variëren. Gehakte noten, kokosrasp, stukjes gedroogd fruit, gebruik je eigen creativiteit.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *