Pilav van gerst met rozijnen en amandel

Pilav van gerst met rozijnen en amandelBenodigdheden voor 3 à 4 personen
•    1 grote ui
•    200 gram gerst (hele korrels)
•    Een scheutje olijfolie
•    1 eetlepel kerriepoeder
•    1 eetlepels kurkuma
•    2 theelepels koriander
•    Zwarte peper naar smaak
•    2 kruidenblokjes (peterselie, Natur Compagnie)
•    Water
•    2 handen rozijnen
•    4 eetlepels amandelschaafsel

Bereidingswijze
•    Pel en snipper de ui.
•    Verwarm in een pan een scheutje olijfolie en bak de ui voor twee minuten.
•    Voeg de gerst toe en bak nog twee minuten.
•    Doe dan de kerriepoeder, kurkuma, koriander en zwarte peper erbij.
•    Leg de kruidenblokjes in de pan erbij.
•    Giet er zo veel water bij dat alles net onder staat.
•    Breng het geheel aan de kook.
•    Zet het vuur zacht en laat alles een uur koken tot de gerst gaar is.
•    Roer alles af en toe even door,
•    Voeg een beetje water toe als het te droog wordt.
•    Als de gerst gaar is roer je de rozijnen erdoor.
•    Serveer met het amandelschaafsel.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *