Perziktaartjes

PerziktaartjesBenodigdheden voor 8 taartjes
•    10 plakjes bladerdeeg
•    Amandelspijs (klik hier voor het recept)
•    3 perziken
•    Een beetje kokosrasp

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 225 graden.
•    Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze naast elkaar op het aanrecht ontdooien.
•    Maak de amandelspijs volgens dit recept.
•    Was de perziken en snijd ze in partjes.
•    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
•    Haal het plasticje van acht van de plakjes bladerdeeg en leg deze plakjes op de bakplaat.
•    Smeer deze plakjes bladerdeeg in met amandelspijs, en laat een randje van ongeveer een centimeter vrij.
•    Leg de partjes perzik diagonaal er bovenop.
•    Vouw alle randjes dubbel.

Perziktaartje voor het bakken

•    Steek met een koekjesvormpje hartjes uit de laatste twee plakjes bladerdeeg, en leg deze op de taartjes.

Perziktaartje voor het bakken

•    Schuif de bakplaat in de oven en bak deze in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.
•    Strooi voor het serveren een beetje kokosrasp op de taartjes.

Tips
•    Houd de taartjes even in de gaten als ze in de oven staan. Bladerdeeg gaat in de ene oven sneller dan in de andere;
•    Je kunt in plaats van kokosrasp na het bakken ook amandelschaafsel voor het bakken erover strooien.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *