Pepernotencake

PepernotencakeBenodigdheden
•    300 gram volkoren speltmeel
•    2 theelepels wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    3 eetlepels koek- en speculaaskruiden
•    150 gram palmsuiker
•    1 kleine banaan
•    225 ml rijstmelk
•    75 gram kokosolie
•    75 gram honing
•    100 gram pepernoten (zelf gemaakt of gekocht)
•    1 eetlepel amandelschaafsel

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 160 graden.
•    Doe de volkoren speltmeel, wijnsteenzuur, koek- en speculaaskruiden en palmsuiker in een kom en meng het.
•    Prak de banaan in een schaal fijn.
•    Doe de rijstmelk bij de banaan en roer door elkaar.
•    Doe de kokosolie en honing in een pannetje en smelt dit totdat het een egaal mengsel is.
•    Roer de geprakte banaan en rijstmelk erdoor.
•    Doe het mengsel met de kokosolie, honing, banaan en rijstmelk bij het meelmengsel en roer tot het een mooi beslag is.
•    Schep 75 gram pepernoten door het beslag.
•    Schep het beslag in een vorm naar wens.
•    Druk de resterende pepernoten bovenin het beslag.
•    Strooi het amandelschaafsel tussen de pepernoten.
•    Bak de pepernotencake gaar in ongeveer 50 tot 60 minuten.

Pepernotencake

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *