Pepernoten (suikervrij)

Pepernoten (suikervrij)Benodigdheden voor ongeveer 1,5 à 2 bakplaten vol
•    200 gram volkoren speltmeel
•    2 theelepels wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
•    75 gram kokosbloesemsuiker (of palmsuiker)
•    75 gram kokosolie
•    5 eetlepels rijstmelk (of andere plantaardige melk)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Doe de speltmeel, wijnsteenzuur, koek- en speculaaskruiden en kokosbloesemsuiker in een kom en meng het goed.
Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg het samen met de rijstmelk toe aan het meelmengsel.
Meng alles met de hand tot een samenhangend deeg.
Maak kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat.
Doe bakplaten omstebeurt in de oven en bak de pepernoten in ongeveer 25 minuten gaar.

Pepernoten (suikervrij)

Tip
De pepernoten zijn niet direct na het bakken knapperig, maar moeten even kort afkoelen.

Pepernoten (suikervrij)

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

10 Reacties op Pepernoten (suikervrij)

  1. Margriet schreef:

    We hebben vanmorgen de kruidnootjes geprobeerd en ze zijn érg lekker bevonden door mijzelf en de kids! Bedankt voor het recept, daar gaan we tijdens de komende feestdagen blij mee zijn 🙂

  2. Agnes schreef:

    Hoi Paulien,
    Bedankt voor het recept en alle informatie op deze site! Ik heb met de kids deze pepernoten gebakken maar helaas waren ze niet te eten, heel jammer. Ik denk dat ik teveel wijnsteenzuur er door heb gedaan. (te veel op de theelepel). Het was een hele aparte smaak, ik heb het maar weggegooid. Ga het binnenkort weer proberen met minder of zonder die bakpoeder denk ik.
    Met vriendelijke groeten,

    Agnes

    • Paulien schreef:

      Goedemorgen Agnes,

      Graag gedaan! Wat jammer dat je de pepernoten niet zo lekker vond. Ik kan me niet voorstellen dat dat komt door de wijnsteenzuur, maar je kunt het proberen natuurlijk. Heb je verder de verhoudingen goed gedaan en de baktijd klopte ook? Succes in elk geval!

      Groetjes,
      Paulien

  3. Marieke schreef:

    Deze gaan we morgen eens proberen… 🙂

  4. Lian schreef:

    Waarmee kan ik wijnsteenzuur vervangen? Baking soda, bakpoeder?

  5. Simone schreef:

    Lekker zijn ze geworden en een feestje om te maken met dochterlief 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *