Pastasalade met blauwe bessen

Pastasalade met blauwe bessenBenodigdheden (voor 2 tot 3 personen)
•    150 gram volkoren speltpasta
•    100 gram gemengde sla (bijvoorbeeld met veldsla, rucola, etc.)
•    2 stengels bleekselderij
•    2 handen blauwe bessen
•    400 gram kidneybonen
•    2 handen pijnboompitten
•    Een scheutje olijfolie
•    Een scheutje zoetmiddel (bijvoorbeeld ahornsiroop)
•    Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
•    Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
•    Giet de pasta in een vergiet en laat er koud water over stromen.
•    Was zo nodig de sla.
•    Was de stengels bleekselderij en snijd ze in smalle boogjes of kleine blokjes.
•    Was de blauwe bessen.
•    Spoel de kidneybonen af in een vergiet.
•    Doe de pasta, sla, bleekselderij, blauwe bessen en kidneybonen bij elkaar in een schaal.
•    Rooster de pijnboompitten in een droge pan op het vuur totdat ze lichtbruin beginnen te verkleuren.
•    Laat ze afkoelen op een bord.
•    Meng in een schaaltje olijfolie, zoetmiddel (bijvoorbeeld ahornsiroop) en zwarte peper naar smaak tot een dressing.
•    Giet deze dressing over de salade.
•    Serveer met de pijnboompitjes.

Tips
•    Dit soort recepten zijn ter inspiratie. Natuurlijk kan je het één op één zo maken, het zal heerlijk zijn, dat beloof ik je 😉 Maar wil je variëren, voel je dan vrij. Kies voor een andere soort boon, of gebruik rozijnen in plaats van blauwe bessen. Als jij een beter idee hebt of andere passende ingrediënten in huis, ga je gang. Laat mij gerust je lekkere variaties weten!
•    Als je deze salade op je werk of op school wilt eten en je maakt het bijvoorbeeld de avond van te voren klaar, dan is het aan te raden om de dressing er dan niet al overheen te doen. Doe dit ’s morgens op de dag dat je het gaat eten of neem een klein bakje met de dressing mee, zodat je het er ter plekke overheen kunt doen.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *