Pasta met snijbiet, abrikozen en cashewnoten

Pasta met snijbietBenodigdheden voor 3 à 4 personen
•    200 gram speltpasta
•    75 gram cashewnoten
•    1 ui
•    3 teentjes knoflook
•    300 gram snijbiet
•    200 gram wortel
•    Een scheut olijfolie
•    150 ml rijstroom
•    4 verse abrikozen
•    1 eetlepel salie
•    1 eetlepel peterselie
•    Peper naar smaak

Bereidingswijze
Kook de speltpasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan lichtbruin.
Pel en snipper de ui.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze heel fijn.
Was de snijbiet en snijd in reepjes.
Was of schil de wortels en snijd in dunne plakjes.
Was de abrikozen en snijd ze in partjes, haal de pitten eruit.
Verhit een scheut olijfolie in een wok en bak de ui en knoflook een paar minuten.
Doe de plakjes wortel erbij en bak een paar minuten mee.
Voeg de snijbiet toe en bak alles onder af en toe omroeren totdat de snijbiet slinkt.
Doe de rijstroom, partjes abrikozen, salie, peterselie en peper naar smaak erbij en breng de rijstroom aan de kook.
Warm nog een paar minuten door.
Serveer met de geroosterde cashewnoten en de speltpasta.

Snijbiet

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *