Paprikasoep

PaprikasoepBenodigdheden voor ongeveer 4 personen
•    1 ui
•    4 teentjes knoflook
•    4 rode paprika’s
•    Een scheutje olijfolie of kokosolie
•    4 kruidenblokjes (Natur Compagnie, of gebruik andere (bouillon)blokjes)
•    750 ml water
•    100 ml rijstroom (of andere plantaardige room)
•    1 eetlepel gedroogde peterselie
•    Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
•    Pel en snipper de ui.
•    Pel de knoflook en snijd deze fijn.
•    Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
•    Verwarm de olie in een pan en bak de ui en knoflook voor een paar minuten.
•    Voeg de paprika toe en bak dit een paar minuten mee.
•    Doe de kruidenblokjes en het water in de pan erbij en breng het al roerend aan de kook.
•    Laat met de deksel op de pan alles ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen.
•    Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer glad.
•    Giet de rijstroom erdoor, voeg peterselie en zwarte peper toe en warm het nog even goed door.

Tip
•    Als je geen staafmixer hebt, kan je de soep ook in de blender gieten. Verwarm het daarna in de pan nog even extra goed door, omdat het dan wel een beetje is afgekoeld.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

2 Reacties op Paprikasoep

  1. Alma schreef:

    Hey Paulien,

    Deze paprikasoep is super lekker!! Ik had al eens een paprikasoep gemaakt waarbij je de paprika’s moet grillen en dan het velletje verwijderen. Een heel werk! Die soep smaakt iets anders, iets zoeter, maar deze is zeker zo lekker en sneller klaar! Ik maak ‘m zeker vaker!!

    • Paulien schreef:

      Ha Alma,

      Wat leuk dat je deze soep zo snel al gemaakt hebt. Fijn dat het zo snel klaar is hè 🙂 Wij maken deze ook regelmatig. Als avondmaaltijd, maar ook voor het ontbijt of de lunch. Zo heerlijk. Ik ben blij dat-ie in de smaak is gevallen.

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *