Paddenstoelenpasta

PaddenstoelenpastaBenodigdheden voor 3 tot 4 personen
•    300 gram volkoren speltpasta
•    2 uien
•    3 teentjes knoflook
•    Een bakje vega ‘gehakt’
•    250 gram champignons
•    150 gram paddenstoelenmix
•    Scheut olijfolie
•    250 ml rijstroom
•    Peper naar smaak
•    75 gram rucola

Bereidingswijze
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snipper de ui.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze heel fijn.
Borstel de paddenstoelen schoon met een speciaal borsteltje of gebruik hiervoor een velletje keukenpapier.
Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
Verhit in een wok of koekenpan een scheut olijfolie en bak de ui en knoflook voor een paar minuten.
Doe het vega ‘gehakt’ erbij en bak het 5 minuten mee.
Voeg de paddenstoelen en toe en bak dit ook nog even kort.
Schep alles regelmatig goed om.
Roer de rijstroom erbij, breng aan de kook en laat het dan zachtjes even doorpruttelen.
Voeg peper naar smaak toe.
Serveer met de pasta en de rucola.

Paddenstoelenpasta

Tip
•    Als finishing touch kan je nog wat pijnboompitten roosteren en over het gerecht heen strooien.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *