Over mij

Over mij Paulien Visscher Gezond & GenietenIn het kort

Mijn naam is Paulien Visscher-van Beek en ik houd me bezig met gezond en verantwoord eten. Wat ik belangrijk vind is puur en onbewerkt eten, en het moet natuurlijk ook lekker zijn. Ik houd ervan om te genieten van maaltijden en lekkernijen. Dit alles veganistisch, vrij van geraffineerde suikers, meestal tarwevrij en soms glutenvrij. Op mijn blog vind je recepten en tips. En vergeet vooral niet het gratis E-Book bovenaan deze pagina te downloaden!

Mijn verhaal

Ik ben getrouwd met Matthijs, en samen hebben we een geweldige zoon uit Lesotho, Thabo. Een gedeelte van de week werk ik voor Aatop ICT.

Sinds een paar jaar houd ik een zoektocht: naar wat gezond eten is, hoe je verantwoord kunt afvallen, welke vitaminen je nou eigenlijk nodig hebt, en nog veel meer. Ik ben me gaan interesseren voor alles wat te maken heeft met voeding en gezondheid.

Het begon jaren geleden met het boek ‘Genesisdieet’ van G.S. Tessler. Daar las ik o.a. over varkensvlees en hoe slecht een mens daar op reageert. We stopten met het eten van varkensvlees, schelp- en schaaldieren, etc.

Van daar uit ontdekten we meer over E-nummers. Hoe ons eten wordt gemanipuleerd om kleur, geur, smaak, smeerbaarheid, versheid en houdbaarheid te beïnvloeden. Aan de hand van het boekje ‘Wat zit er in uw eten?’ van Corinne Gouget deden we de gevaarlijke E-nummers in de ban.

Het kleine beetje vlees wat we eten werd biologisch. We aten eens vaker een salade als lunch in plaats van brood met ongezond beleg. En we werden vaste klant van de Natuurwinkel.

Als je je eenmaal begint te interesseren voor voeding en gezondheid is het einde zoek. En dat bedoel ik niet negatief, ik zeg het juist met blijdschap. Kennis zorgt ervoor dat je actie moet ondernemen. En dan kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat je goed voor jezelf moet zorgen. Ook vanuit mijn christenzijn is dat een opdracht.

Op een gegeven moment kwam er uit bloedonderzoeken dat ik een aantal voedselintoleranties had opgebouwd. Ik at voor een bepaalde periode geen gluten, eieren, zuivel en suiker meer. Dat werd een nieuwe zoektocht, naar lekkere maaltijden zonder bovengenoemde ingrediënten. Vanuit dit nieuwe eetpatroon zijn we blijvend anders gaan eten.

Inmiddels eten we helemaal geen dierlijke producten meer: het is niet goed voor onze gezondheid, niet voor de dieren en niet voor het milieu. Onze plantaardige eetstijl, die daarnaast ook vrij van geraffineerde suikers is, bevalt ons enorm goed.

Tijdens mijn ontdekkingsreis (want die zal waarschijnlijk nooit stoppen) wil ik graag dingen die ik tegen kom, nieuwe recepten en ideetjes delen op deze website. Ik vind het leuk als je reageert op mijn blogs.

Vragen? Tips? Aanvullingen? Laat het me weten via het contactformulier!

24 Reacties op Over mij

  1. Miranda en Frank schreef:

    Hoi (schoon)zussie,

    Leuk hoor, je eigen website!
    Succes met je zoektocht en het verwoorden en verbeelden hier van…

    Liefs van ons!

  2. Carlos schreef:

    Hoi Paulien,

    Van harte proficiat…echt weer een actie voor jou (haha)!

    Echt leuk en past helemaal bij je zowel qua vorm als thema.

    Succes met je website en passie!

    Groetjes uit Amersfoort, Carlos

  3. Paulien schreef:

    Dank jullie wel, Frank en Miranda, en Carlos!

  4. Joke schreef:

    Hej Paulien,
    Wat ontzettend gaaf dit! Echt heel goed bezig joh! Ik zal je site regelmatig bezoeken want ik kan nog heel veel leren van jou op gebied van voeding! Succes ermee! Liefs

  5. Paulien schreef:

    Thanks, Joke!

  6. annemiek d. schreef:

    Superleuk initiatief, en handige simpele recepten!

  7. Paulien schreef:

    Dankjewel voor het compliment, Annemiek!

  8. Mama en Henk schreef:

    Ha lieve dochter
    Wat goed van jou je eigen website.
    Veel sukses en plezier ermee!
    Liefs van Mama en Henk

  9. Paulien schreef:

    Ha mama en Henk,

    Dank jullie wel!

    Liefs,
    Paulien

  10. Julie schreef:

    Via Legally Raw kom ik hier op jouw blog terecht! Heel leuk!
    Je zit meteen bij mijn rss feeds 🙂
    Groetjes Julie

    • Paulien schreef:

      Hee Julie,

      Wat tof dat je mijn website leuk vindt. Hoop dat je plezier zult beleven aan het lezen van mijn blogs en recepten!

      Groetjes,
      Paulien

  11. Nel Matze schreef:

    Hallo Paulien, via de krant N.D. kom ik op je web.
    erg leuk dat je stukjes over voeding gaat schrijven, wij zijn zelf ook door dr. tessler’s boek
    over voeding gaan na denken en ook anders gaan eten, en het is verslavend zelfs,
    ik heb vast 1 vraag, je gebruikt kruidenblokjes , ipv bouilon, welke blokjes zijn dat ??
    veel plezier met schrijven en zoeken, ik kijk uit naar je stukjes hoor,
    groeten van Nel.

    • Paulien schreef:

      Beste Nel,

      Hartelijk dank voor je reactie! Leuk dat je uitkijkt naar mijn stukjes in het Nederlands Dagblad. Ik gebruik kruidenblokjes van Natur Compagnie, heel lekker en fijn.

      Groetjes,
      Paulien

  12. Karl Beerenfenger schreef:

    Hoi Paulien,

    Grappig hoe we elkaar ontmoetten én hoe we op jouw website kwamen.
    Zal ‘em zeker af en toe eens checken voor gerechten.

    Het einde is idd zoek, in a good way. 🙂

    Heel veel succes en plezier met alles.
    Wie weet tot in de toekomst!

    Groet,

    Karl

    • Paulien schreef:

      Hee Karl,

      Dat is zeker heel grappig, ik vind het superleuk 🙂 Leuk dat je ook daadwerkelijk mijn website bezoekt nu, hopelijk kan ik je inspireren met gezonde en lekkere recepten! Jij ook veel succes!

      Groetjes,
      Paulien

  13. Gerard schreef:

    Heel goed, Paulien, om via ND je geluid te laten horen, en er op te wijzen hoe scheef voedingspatronen zijn gegroeid. De planteneter is best beter af, beter voor zijn gezondheid, maar ook beter voor de schepping.
    Zegen.

    • Paulien schreef:

      Beste Gerard,

      Hartelijk dank voor je reactie. Leuk dat je mijn column in het Nederlands Dagblad hebt gelezen.

      Groet,
      Paulien

  14. Wendy van Gilst schreef:

    Dag Paulien,

    Ik wil graag met je in contact komen. Zou je mij een mailtje willen sturen zodat ik je wat informatie kan sturen?

    Groetjes Wendy

  15. Roos van den Engel schreef:

    Hoi lieve tante!
    Grappig dat je je eigen site hebt. Ik hoor je er wel over praten maar dit is wel weer anders. Wel leuk hoor!
    Tot snel en liefs van jouw nichtje!♡

  16. Eelco schreef:

    hallo Paulien,
    ik zag je column in ND van woensdag over chocolade.
    boeit me als chocoholic!
    Je schrijft dat je in de gemiddelde chcoladereep in de winkel cacao, boter, melk en suiker aantreft.
    Er is echter ook chocolade puur: alleen cacao met weinig of iets meer suiker.
    Zoek eens: The grenada Chocolate Company: Organic, Gluten Free, Dairy free, Nut free. Daarmee heb je een zuiver prduct en de keten is erg duurzaam.
    Als je de 100% neemt (moet je wel tegen kunnen), heb je zonder suiker. Echt puur dus.
    Niet in de supermarkt te krijgen, denk ik, wel bij de Koffiefrabrique.
    Je recept: dat kijkt meer op een alternatief voor een amengesteld product en er zijn mensen die niet tegen pinda’s kunnen.
    Ik vraag me wel af wat je bedoelt met rauwe cacao; graag je reactie.

    • Paulien schreef:

      Beste Eelco,

      Dank voor je bericht. Gelukkig zijn er inderdaad ook heel pure repen, maar helaas zit ook in de meeste suiker en melk, en daar kiezen wij niet voor. Tenzij je inderdaad voor 100% cacao gaat, wat ook heerlijk is. Wij kopen ook de 92% repen van Vivani, deze zijn gezoet met een beetje kokosbloesemsuiker. Of we kiezen voor Lovechock, of Conscious. Heerlijk, en wat ons betreft een betere keuze.

      Het klopt dat er mensen zijn die niet tegen pinda’s kunnen. Ik heb ook recepten met bijvoorbeeld walnoten, en ook daarvoor geldt dat er mensen zijn die een walnotenallergie hebben. Helaas kan ik niet alleen maar recepten bedenken die voor 100% van de mensheid geschikt zijn 😉 Ik denk dat er op mijn site wel veel te vinden is juist voor mensen met allergieën en intoleranties.

      Er had eigenlijk ‘rauwe cacaopoeder’ moeten staan, zie ik nu. Want je hebt bijvoorbeeld ook rauwe cacaonibs. Voor meer info over rauwe cacao: http://www.paulienvisscher.nl/blog/rauwe-cacao-is-gezond/

      Groet,
      Paulien

  17. Rinske schreef:

    Eindelijk recepten naar mijn smaak!
    Ben zo blij jou site gevonden te hebben,
    Heb dan ook al verschillende recepten gemaakt en er hoefde niet 1 van de prullenbak in.. Haha:)
    Ook hoef ik de recepten niet meer veel aan te passen en te zoeken naar vervangende ingrediënten, dit heb jij al gedaan!
    Dank voor het delen hiervan.

    Vriendelijke groet,

    Rinske

    • Paulien schreef:

      Beste Rinske,

      Wat superleuk om te horen zeg, dank voor je berichtje! Hopelijk kan je nog veel vaker lekkere inspiratie op doen.

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *