Ovenschotel met pompoen en zoete aardappel

Ovenschotel met pompoen en zoete aardappelBenodigdheden
•    3 zoete aardappels
•    1 middelgrote pompoen
•    4 tomaten
•    250 ml rijstroom
•    Peper naar smaak
•    3 theelepels kerrie
•    2 theelepels tijm
•    Een beetje olijfolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes.
Snijd de pompoen in parten en verwijder de schil en de pitten.
Snijd de parten pompoen in dunnere stukken.
Leg de helft van de pompoen in de ovenschaal.
Verdeel dan de helft van de zoete aardappel erover.
Maak dan een laag van de overgebleven pompoen en dan van de laatste zoete aardappel.
Was de tomaten en snijd ze in dunne plakken.
Verdeel de plakken over de schotel.
Meng de rijstroom met de peper, kerrie en tijm.
Giet het over de ovenschotel.
Bak de ovenschotel in ongeveer 50 tot 60 minuten in de oven gaar.

Ovenschotel met pompoen en zoete aardappel

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

2 Reacties op Ovenschotel met pompoen en zoete aardappel

  1. Eliseraël schreef:

    Hoi Paulien
    Dit recept lijkt me heerlijk het lijkt me dat dit voor 2 personen is? Is het misschien een idee om dit erbij te zetten? en ik mis ook altijd de bereidingstijd..is wel handig als je iets nieuws probeert.
    En…heb jij nog lekkere kerst-recepten?
    veel succes…en fijne feestdagen alvast gewenst
    Eliseraël

    • Paulien schreef:

      Beste Eliseraël,

      Dit recept is voor 2 tot 3 personen. Bij de meeste gerechten staat inmiddels voor hoeveel personen het is, ik ga nog een keer alle recepten langs om het erbij te zetten. Wat betreft de bereidingstijd, dit is een lastiger aspect, omdat nu eenmaal niet iedereen even snel is 😉 Ik zal je een mailtje sturen met wat ideetjes voor kerst.

      Fijne feestdagen!

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *