Oosterse koolrabi

Oosterse koolrabiBenodigdheden voor 2 tot 3 personen
•    500 gram koolrabi
•    1 ui
•    4 tomaten
•    150 gram verse ananas
•    Een scheut olijfolie
•    2 theelepels kerrie
•    1 theelepel kurkuma
•    Sap van 2 sinaasappels
•    2 theelepels aardappelmeel (of kies voor een ander bindmiddel)
•    Een paar takjes verse basilicum
•    Peper
•    4 eetlepels pijnboompitten
•    200 gram rijst

Bereidingswijze
Schil de koolrabi en snijd hem in dunne reepjes.
Pel en snipper de ui.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Schil de ananas en snijd er 150 gram af, snijd dit in stukjes.
Verhit de olijfolie in een wok of andere braadpan en roerbak de koolrabi en ui met de kerrie en kurkuma een paar minuten.
Voeg de tomatenblokjes, ananas en sinaasappelsap toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Schep het af en toe om.
Kook de rijst gaar.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten tot ze bruin zijn en lekker geuren.
Maak van de aardappelmeel met een scheutje water een papje en doe dit in de pan bij het koolrabimengsel, zodat het een wat meer gebonden saus wordt.
Voeg de basilicum toe en breng naar wens op smaak met peper.
Serveer het gerecht met de pijnboompitten en rijst.

Steekwoorden: recepten, vegetarisch, veganistisch, groenten, suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij, kurkuma

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *