Nasi met satésaus (E-nummervrij en suikervrij)

Nasi met satésaus (E-nummervrij en suikervrij)Nasi

Benodigdheden voor 3 tot 4 personen
•    Olijfolie
•    3 teentjes knoflook
•    Een fors stuk verse gember (of 2 theelepels gemberpoeder)
•    2 theelepels koriander
•    1 theelepel komijn
•    1 theelepel kurkuma
•    Peper naar smaak
•    600 gram prei
•    Een klein bosje bosui
•    250 gram rijst

Bereidingswijze
Snijd de prei in fijne ringen en was het.
Snijd de bosui in ringetjes.
Pel de knoflook en snijd fijn.
Snijd de gember fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een wok.
Bak de knoflook en kruiden kort, totdat het gaat geuren.
Voeg de prei en bosui en bak het totdat het zacht wordt.
Kook ondertussen de rijst gaar.
Doe de rijst en het preimengsel bij elkaar en warm het nog even kort door.
Serveer met de satésaus en geniet van de maaltijd!

Satésaus

Benodigdheden voor 3 tot 4 personen
•    200 ml rijstmelk
•    10 eetlepels pindakaas
•    70 gram tomatenpuree
•    2 theelepels sambal (zonder E-nummers)
•    1 teentje knoflook
•    Snuf peper

Bereidingswijze
Doe de rijstmelk, pindakaas, tomatenpuree en sambal in een steelpan.
Pel het teentje knoflook en pers deze boven de pan.
Doe de peper erbij.
Zet op laag vuur en roer totdat alles is opgelost en gemengd.
Verwarm nog even kort door en serveer het bij de nasi.

Tip
•    Als je de ingrediënten klaar hebt staan is het echt met drie minuten klaar, dus maak de saus helemaal op het laatste moment.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

7 Reacties op Nasi met satésaus (E-nummervrij en suikervrij)

  1. Pingback: Gastblogger Paulien Visscher in de kijker

  2. Jeanet schreef:

    Kan ik de rijstmelk ook vervangen door kokosmelk ?

  3. Simone schreef:

    Wij vonden het heel lekker! Vooral de satésaus ook, jummie!

    • Paulien schreef:

      Hoi Simone,

      Wat fijn zeg, en leuk dat je dit laat weten! De satésaus is inderdaad echt erg lekker ja, dat vinden wij ook.

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *