Mediterraanse kikkererwtensalade

PeulvruchtenBenodigdheden
•    1 blikje of potje kikkererwten (à 400 gram)
•    2 eetlepels mayonaise (zonder suiker, etc.)
•    Zwarte peper naar smaak
•    Een beetje citroensap
•    1/2 potje halfgedroogde zontomaten (à 180 gram)
•    1 kleine rode ui
•    2 eetlepels kappertjes
•    10 gram verse bieslook

Bereidingswijze
•    Spoel de kikkererwten af in een vergiet.
•    Doe twee eetlepels kikkererwten apart in een schaaltje.
•    Voeg daar de mayonaise aan toe en pureer het met een staafmixer tot een egaal mengsel.
•    Breng dit op smaak met peper en citroensap.
•    Prak de andere kikkererwten een beetje fijn met een vork, zodat het een grof mengsel wordt.
•    Snijd de halfgedroogde zontomaten fijn.
•    Pel en snipper de rode ui.
•    Doe de tomaten, ui en kappertjes bij de fijngeprakte kikkererwten.
•    Doe het kikkererwten-mayonaisemengsel erbij.
•    Knip de bieslook erboven en roer alles goed door elkaar.

Tip
•    Als je alle ingrediënten met de staafmixer of in de blender helemaal fijn mixt, dan heb je een heerlijke kikkererwtenspread.

Peulvruchten

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

2 Reacties op Mediterraanse kikkererwtensalade

  1. Conny schreef:

    Ik ben zo blij met dit recept!
    Enorm vaak gemaakt en ook meegenomen naar verschillende gelegenheden.
    Een succes!!

    Dankjewel hiervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *