Maïssalade met mango en rode ui

MaissaladeBenodigdheden
•    3 maïskolven
•    2 limoenen
•    1 teentje knoflook
•    1 rode peper
•    1 mango
•    1 rode ui
•    1 blikje / potje zwarte bonen (à 400 gram)
•    Een paar takjes verse munt
•    Een paar takjes verse koriander

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Haal de bladeren en draden van de maïskolven en was de kolven even onder kraan.
Doe de kolven in een pan met water en breng aan de kook.
Kook ongeveer 10 minuten.
Giet het water van de maïskolven af.
Rooster dan de kolven voor ongeveer 5 minuten in de oven.
Ondertussen maak je de rest van de salade.
Was de limoenen en rasp de schil.
Pers de limoenen dan uit.
Pel het teentje knoflook en pers deze uit.
Was de rode peper en haal de zaadlijsten eruit.
Snijd de peper heel fijn.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af in blokjes.
Pel de rode ui en snijd in halve ringen.
Spoel de zwarte bonen af in een vergiet.
Was de munt en koriander en snijd fijn.
Doe de limoenrasp, het limoensap, de uitgeperste knoflook, de rode peper, de blokjes mango, de rode ui, de zwarte bonen en de munt en koriander bij elkaar in een schaal en roer alles goed door elkaar.
Haal de maïskolven uit de oven, laat even afkoelen en snijd dan met een scherp mes de maïskorrels eraf.
Doe dit bij de overige ingrediënten, meng goed en zet de salade in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Tip
•    Lekker met wraps, gebakken krieltjes, een groenteburger of groene sla.

Maissalade

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *