Kweeperenjam

KweeperenBenodigdheden voor ongeveer drie potten jam
•    4 grote kweeperen (ongeveer 1 kilo)
•    1 limoen
•    100 ml rode wijn
•    1 eetlepel kaneel
•    200 gram palmsuiker

Bereidingswijze
Was het donslaagje van de schil van de kweeperen.
Snijd de kweeperen doormidden en snijd vervolgens de helften ook doormidden, zodat je kwarten hebt.
Haal de klokhuizen eruit.
Snijd de kweeperen in blokjes en doe ze in een grote pan.
Snijd de limoen doormidden en pers het sap eruit.
Doe het sap van de limoen, de rode wijn, het kaneel en de palmsuiker bij de kweeperenblokjes in de pan en zet het op laag vuur.

Kweeperenjam

Laat het ongeveer een uur pruttelen, terwijl je ongeveer elke 5 minuten alles goed doorroert.
Na een uur zullen de blokjes kweeperen zacht zijn en uit elkaar vallen.
Haal de pan van het vuur en pureer alles met een staafmixer tot een dikke jam.
Was drie jampotten goed af en spoel ze af onder de hete kraan.
Laat ze drogen aan de lucht.
Vul de potten met de jam en draai de deksels er goed stevig op.

Kweeperenjam

Tips
•    In plaats van limoensap kan je ook citroensap gebruiken;
•    Experimenteer gerust met de hoeveelheid palmsuiker. Hoe zoet je het wilt en wat je lekker vindt, verschilt per persoon.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *