Kruidige dadeltaart

Kruidige dadeltaartBenodigdheden
•    300 gram boekweitmeel
•    2 theelepels wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    3 eetlepels koek- en speculaaskruiden
•    1 kleine banaan
•    200 ml rijstmelk
•    75 gram kokosolie
•    75 gram honing
•    100 gram dadels
•    Springvorm met een doorsnede van 22 cm

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bekleed de springvorm met bakpapier of vet hem in.
Doe de boekweitmeel, wijnsteenzuur en koek- en speculaaskruiden in een kom en meng het.
Prak de banaan in een schaal fijn.
Doe de rijstmelk bij de banaan en roer door elkaar.
Doe de kokosolie en honing in een pannetje en smelt dit totdat het een egaal mengsel is.
Roer de geprakte banaan en rijstmelk erdoor.
Doe het mengsel met de kokosolie, honing, banaan en rijstmelk bij het meelmengsel en roer tot het een mooi beslag is.
Snijd de dadels in kleine stukjes en roer dit door het beslag.
Schep het beslag in de springvorm en bak de kruidige dadeltaart gaar in ongeveer 40 minuten.

Kruidige dadeltaart

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *