Kruidcake

KruidcakeBenodigdheden
•    300 gram volkoren speltmeel
•    2 theelepels wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    3 eetlepels koek- en speculaaskruiden
•    150 gram palmsuiker
•    1 kleine banaan
•    200 ml rijstmelk
•    75 gram kokosolie
•    75 gram honing

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de volkoren speltmeel, wijnsteenzuur, koek- en speculaaskruiden en palmsuiker in een kom en meng het.
Prak de banaan in een schaal fijn.
Doe de rijstmelk bij de banaan en roer door elkaar.
Doe de kokosolie en honing in een pannetje en smelt dit totdat het een egaal mengsel is.
Roer de geprakte banaan en rijstmelk erdoor.
Doe het mengsel met de kokosolie, honing, banaan en rijstmelk bij het meelmengsel en roer tot het een mooi beslag is.
Schep het beslag in een vorm naar wens en bak de kruidkoek gaar in ongeveer 40 tot 50 minuten.

Tip
•    Voor een kruidcake die glutenvrij is gebruik je bijvoorbeeld boekweitmeel in plaats van volkoren speltmeel.

Kruidcake

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

19 Reacties op Kruidcake

  1. Bertha schreef:

    Ik heb je kruidcake gemaakt, smaak is heerlijk! alleen hij rijst niet echt waardoor er donkere plekken in de cake ontstaan, wel gaar maar moet ik misschien 2 eetlepels wijnsteenzuur gebruiken? wel gewoon 160graden en 40 minuten aangehouden. Ben benieuwd

    • Paulien schreef:

      Beste Bertha,

      Fijn dat de smaak je goed bevalt! Twee theelepels wijnsteenzuur klopt wel, maar misschien moet je de kruidcake net iets langer in de oven laten staan. De ene oven is de andere niet, dus een paar minuutjes extra is wellicht een goed idee voor jou. Hopelijk is-ie de volgende keer perfect!

      Groetjes,
      Paulien

  2. Ellen schreef:

    Paulien, wat een mooi recept! Ik heb de cake gisteren gemaakt en ik moest me beheersen om ‘m gelijk niet helemaal te veroberen….

    • Paulien schreef:

      Beste Ellen,

      Wat leuk om te horen! Haha, en dat over het beheersen is wel herkenbaar 😉 Wij vinden hem ook zó lekker!

      Fijne dag!
      Paulien

  3. Annemiek schreef:

    Ik vond m heerlijk!

  4. Monique schreef:

    Hi,
    Ik heb dit recept inmiddels al vele malen gemaakt echt mijn favoriete basis recept
    Heb er nl al vele variaties mee gemaakt!!!
    Super lekker

    Thnxx

    • Paulien schreef:

      Ha Monique,

      Klinkt heerlijk! Leuk dat je er zo van geniet. Dank voor het laten weten!

      Groetjes,
      Paulien

      • Monique schreef:

        Ik varieer oa met appel, wortel,peer, dadels, rozijnen dan heb je iedere keer net even wat anders…. Alleen de palmsuiker vervang ik voor 50gr kokosbloesemsuiker

        • Paulien schreef:

          Hoi Monique,

          Leuk dat je hiermee varieert, dat kan echt goed hè! Bij ons is rozijnen er bij in favoriet 😉

          Groetjes,
          Paulien

  5. gerie te velde schreef:

    hoe Paulien,

    Ik lees vandaag in het ND van je blog.
    Het is voor mij een eerste kennismaking.
    De truuc met de pitjes kende ik al maar er staat genoeg nieuws op je blog.
    Het recept van de kruidkoek ga ik zeker proberen.

    Heb je ook een nieuwsbrief?
    succes met alles wat je bezig houdt en ik zal een regelmatig terugkerende bezoekster worden van je blog.

    Groet
    Gerie te Velde

    • Paulien schreef:

      Beste Gerie,

      Leuk dat je mijn column in het Nederlands Dagblad hebt gelezen en zo hier terecht bent gekomen. De kruidcake is zeker een aanrader!

      Als je je op mijn site aanmeldt voor het gratis e-book kom je automatisch op mijn maillijst en zul je ook mijn nieuwsbrieven ontvangen. Succes!

      Groetjes,
      Paulien

  6. Petra schreef:

    Deze kruidcake is al zeker door meer dan 50 mensen ‘getest’! Collega’s, hardloopgroepje, familie…. iedereen is enthousiast! Een heerlijke cake waar je eindeloos mee kunt variëren (ik gebruik stiekem wel karnemelk).

    • Paulien schreef:

      Wauw Petra, wat gaaf zeg! Leuk dat je dit laat weten. En inderdaad, volop variatiemogelijkheden hè. Dat je er nog maar vaak van mag genieten! 🙂

      Groetjes,
      Paulien

  7. evelien schreef:

    En hij staat weer in de oven.

  8. Ineke schreef:

    Ik heb deze al vaak gemaakt en vind m heerlijk. Vandaag heb ik een variatie gedaan: koekkruiden eruit gelaten en kokosrasp toegevoegd (wel meer dan 3 eetlepels natuurlijk!). In plaats van honing heb ik suikervrije appelstroop gebruikt. In ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *