Kruidcake (100% plantaardig en vetvrij)

Kruidcake veganistischBenodigdheden
•    300 gram volkoren speltmeel (of bijvoorbeeld boekweitmeel als je glutenvrij wilt)
•    15 gram wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    75 gram kokosbloesemsuiker (of palmsuiker)
•    2 tot 3 eetlepels koek- en speculaaskruiden
•    3 rijpe bananen
•    200 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 200 graden.
•    Vet een cakevorm in met olie of gebruik een siliconen vorm.
•    Doe in een kom de volkoren speltmeel, wijnsteenzuur, kokosbloesemsuiker en koek- en speculaaskruiden en meng dit door elkaar.
•    Haal de schil van de bananen en prak ze met een vork in een schaal.
•    Doe de rijstmelk bij de geprakte bananen en maak er een mengsel van.
•    Doe het bananenmengsel bij het meelmengsel en roer met een lepel totdat het een egaal geheel is.
•    Doe het beslag in de cakevorm en bak in de oven voor 40 tot 45 minuten.

Tip
•    Aan het einde van de baktijd kun je controleren of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als de prikker er droog uit komt is de cake gaar, neem je beslag mee aan de prikker dan moet de cake nog even verder garen.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *