Kerstkransjes (suikervrij, zuivelvrij)

KerstkransjesBenodigdheden voor ongeveer 30 koekjes
•    200 gram volkoren speltmeel
•    2 theelepels wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    60 gram palmsuiker (of kokosbloesemsuiker)
•    Een vleugje kaneel
•    75 gram kokosolie
•    8 eetlepels rijstmelk (of andere plantaardige melk)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Doe de volkoren speltmeel, wijnsteenzuur, palmsuiker en kaneel in een kom en meng het goed.
Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg het samen met de rijstmelk toe aan het meelmengsel.
Meng alles met de hand tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit op een met meel bestoven aanrecht of op een stuk bakpapier.
Maak de koekjes met vormpjes, gebruik een appelboor om gaatjes in het midden te maken.
Kneed het resterende deeg weer tot een bal, rol het weer uit, en maak weer koekjes.
Herhaal dit tot je deeg op is.
Leg de koekjes op de bakplaat en bestrooi met amandelschaafsel.
Bak de kerstkransjes in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar, afhankelijk van hoe dik je ze maakt.

Tips
•    De kerstkoekjes zijn niet direct na het bakken knapperig, maar moeten even kort afkoelen;
•    Versier de koekjes voor het bakken met amandelschaafsel.

Kerstkransjes

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *