Kerstboom uit de oven

Kerstboom uit de ovenBenodigdheden
•    5 plakjes bladerdeeg naar keuze
•    4 theelepels groene pesto naar keuze
•    Een handje geraspte Wilmersburger kaas

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 225 graden.
•    Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
•    Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
•    Leg twee plakjes bladerdeeg naast elkaar neer, laat ze iets overlappen en druk ze aan.
•    Leg twee plakjes bladerdeeg erboven, laat deze ook iets overlappen en druk ze aan.
•    Leg het laatste plakje bladerdeeg in het midden bovenaan, laat ook overlappen en druk aan.
•    Snijd eerst aan de onderkant de boomstronk.
•    Snijd dan de vorm van de kerstboom.
•    Het hoeft niet helemaal in een punt te lopen bovenaan, omdat de ster er nog op komt.
•    Maak met sterretjesvormpjes de sterren uit het deeg wat je eraf gesneden hebt, en leg ze op elkaar.
•    Druk de ster bovenop de kerstboom.
•    Snijd met een mes de takken van de kerstboom in tot bijna in het midden, aan beide kanten.
•    Smeer de groene pesto op de kerstboom.
•    Draai elke tak rond.
•    Strooi de geraspte Wilmersburger kaas in het midden van de kerstboom.
•    Bak de kerstboom voor ongeveer 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.
•    Laat afkoelen en smullen maar!

Kerstboom uit de oven     Kerstboom uit de oven

Tips
•    Ik zou deze kerstboom niet te lang van te voren maken, bladerdeeg blijft niet zo lang heel erg knapperig;
•    Als de kerstboom is afgekoeld kan je hem het beste bewaren in een luchtdichte bak.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *